Įrašai, filtruoti pagal datą: Trečiadienis, 22 birželio 2022

Klaipėdos krepšinio mokyklos atstovams pastarosios savaitės buvo kupinos įvykių, pergalių ir džiugių akimirkų - finišavo darželinukų čempionatas, 1x1 (vienas prieš vieną) krepšinio turnyras, Žemaitijos moksleivių krepšinio lygos ir vidinis Klaipėdos krepšinio mokyklos čempionatas, skintos pergalės Tauragėje ir Kėdainiuose.


1x1 krepšinio turnyras susidėjo iš 4 turų, o galiausiai surengtas ir finalinis etapas.
Po jo buvo apdovanoti naudingiausi žaidėjai.
Tarp 2013 metais gimusių krepšininkų naudingiausiojo (MVP) titulas atiteko Elonui Voitechovskiui, tarp 2012 metais gimusių vaikų - Justinui Budzinskui, tarp 2010-2011 metais gimusių žaidėjų - Augustei Pušinskaitei, tarp 2009-2010 metais gimusių krepšininkų - Matui Rupšlaukiui.

Varžėsi ir darželinukai
Darželinukų čempionatas dviem amžiaus grupėms - gimusiems 2015 ir 2016 metais - vyko 6 turais ir galiausiai surengtas finalinis etapas.
Čia puikiai pasirodė Klaipėdos krepšinio mokyklos trenerių Aivaro Preikšaičio ir Tado Petravičiaus auklėtiniai.
"Vaikučiams tai buvo naudinga ir puiki patirtis. Dalyviai gerai praleido laiką, pasivaržė tarpusavyje ir buvo apdovanoti medaliais, taurėmis. Visi liko patenkinti. Tiek darželinukų čempionatas, tiek 1x1 krepšinio turnyras bendrai finansuojami valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas. Taigi, bendromis pastangomis skatiname aktyvią sportinę veiklą jau nuo mažų dienų ir populiariname krepšinį.

Kas žino, gal ateityje kuris nors iš darželinukų čempionato dalyvių apsivilks ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėlius.
Stengiamės įskiepyti vaikams meilę krepšiniui nuo mažų dienų ir pripratinti juos sveikai ir aktyviai gyventi, o talentai išsigrynina per masiškumą", - pabrėžė Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius Laimonas Šapkauskas.

tr11 2 1
APDOVANOJO. Baigėsi Klaipėdoje pirmą kartą 4 turais organizuotas 1x1 krepšinio čempionatas ir apdovanoti naudingiausi žaidėjai. Tarp jų ir talentingoji Augustė Pušinskaitė.

Turnyruose - apstu pergalių
Tauragėje vykusiame mažųjų krepšininkų turnyre 2013 metais gimę A. Preikšaičio auklėtiniai iškovojo nugalėtojų taurę, o 2014 metais gimę to paties Klaipėdos krepšinio mokyklos trenerio žaidėjai iškovojo antrąją vietą.
Kėdainiuose vykusiame jaunučių turnyre 2008 metais gimę trenerio Mindaugo Stašio auklėtiniai narsiai kovėsi tarp metais vyresnių dalyvių ir iškovojo antrąją vietą, o 2009 metais gimę Andriaus Majauskio auklėtiniai kitoje amžiaus grupėje tarp metais vyresnių dalyvių taip pat tapo vicečempionais.
Žemaitijos moksleivių krepšinio lygos čempionate, kuriame varžėsi 2011-2012 metais gimę krepšininkai, trenerio A. Majauskio auklėtiniai 2011 metais gimusių vaikų komanda Didžiosios taurės turnyre iškovojo trečiąją vietą.
Trenerio A. Preikšaičio auklėtiniai su 2012 metais gimusiųjų komanda Mažojoje taurėje iškovojo antrąją vietą. Įdomu tai, kad pastarosios komandos žaidėjai už kitas komandas buvo metais jaunesni, tačiau pademonstravo kovingumą ir sugebėjo pasiekti gražių pergalių.
Vidiniame Klaipėdos krepšinio mokyklos čempionate varžėsi 11 komandų.
Tarp 2011-2012 metų amžiaus dalyvių laimėjo Klaipėdos KM 2012 B komanda, treniruojama A. Preikšaičio. Ji finale rezultatu 61:59 nugalėjo Klaipėdos KM 2012 A komandą.
Tarp 2013-2014 metais gimusių dalyvių triumfavo Klaipėdos KM A komanda, treniruojama A. Preikšaičio. Ji finale rezultatu 43:13 įveikė Klaipėdos KM B komandą.

Stovyklauja gryname ore
Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius L. Šapkauskas pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai ir Klaipėdos krašto vaikai aktyviai įsiliejo į krepšinio stovyklas Klaipėdoje, o nuo liepos 4 dienos stovyklos planuojamos ir Smalininkuose.
„Sudarome vaikams progą pabūti su bendraamžiais gryname ore, pasimokyti krepšinio paslapčių, išmokti plaukti, papramogauti - pažaisti boulingą, pasivažinėti kartais, susirasti naujų draugų. Stovyklose kas vakarą organizuojame konkursus, žaidimus ir turnyrus.
Dienos stovyklos Klaipėdoje prasidėjo nuo birželio 13 dienos. Į stovyklas Klaipėdoje vaikus kviesime ir rugpjūčio mėnesį, o stovyklas Smalininkuose organizuosime nuo liepos 4 dienos“, - sakė pokalbininkas.
Jis teigė, kad norintys vaikai į jas dar gali įsilieti. Daugiau informacijos apie artimiausius krepšinio turnyrus ir stovyklas galima rasti mokyklos oficialioje svetainėje krepsiniomokykla.lt.
L. Šapkauskas sakė, kad jau planuoja ir tradicinius 3x3 krepšinio turnyrus, kurie šiemet bus skirti Lietuvos krepšinio šimtmečiui pažymėti.
„Sauliaus Štombergo 3x3 krepšinio turnyras vyks birželio 29 d. modernioje lauko krepšinio aikštelėje, kuri pavadinta Eurpos čempiono Sauliaus Štombergo vardu. Jūros šventės metu, liepos 30 d., vyks tradicinis 3x3 turnyras, kuris pirmą sykį bus surengtas naujoje vietoje, prie Jono kalnelio.
Nugalėtojams planuojami išskirtiniai prizai. Artimiausiu metu paskelbsime registraciją į šuos turnyrus“, - sakė L. Šapkauskas.

Paskelbtas Naujienos
« Birželis 2022 »
Pirm Antr Tr Ket Penk Šešt Sek
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30