21 gegužės 28, Penktadienis 05:16

Moksleiviams - atkrintamosios krepšinio kovos

Lietuvos moksleivių krepšinio lygos (MKL) čempionate jau šį savaitgalį prasidės atkrintamosios kovos, kuriose bus daug klaipėdietiškų akcentų.

Šįkart su Klaipėdos krepšinio mokyklos direktoriumi Laimonu Šapkausku ir krepšinio treneriu Aivaru Preikšaičiu apžvelgiame Klaipėdos krepšinio mokyklos jaunųjų krepšininkų pasirodymus, užimtas vietas, atkrintamųjų varžovus ir labiausiai išsiskyrusius klaipėdiečius žaidėjus.

Net 5 Klaipėdos krepšinio mokyklos komandos varžosi MKL A divizione, 4 - B divizione ir 3 - „Pirmojo iššūkio“ čempionate.

Užimtos vietos
Tarp jaunių (U18) MKL B diviziono komandų lyderiauja A. Preikšaičio Klaipėdos krepšinio mokyklos auklėtiniai. Jie, iškovoję 8 pergales ir patyrę vos 1 pralaimėjimą, grupės varžybose iškovojo pirmąją vietą, o iki finalinio ketverto klaipėdiečiams liko įveikti vieną barjerą - atkrintamosiose iki dviejų pergalių teks kautis su Pakruojo SC komanda.

Klaipėdos KM U14 berniukų komanda (treneris Andrius Majauskis) A divizione užėmė I vietą. Klaipėdiečiai įveikė sostinės KM I komandą, Šiaulių KA „Saulė“, Kauno KM „Žalgiris“ I. Atkrintamosiose iki dviejų pergalių susitiks su Mažeikių SM.

U-12 komanda (treneris Mindaugas Stašys) pogrupyje užėmė antrąją vietą ir atkrintamosiose varžybose dėl III etapo susitinka su sostinės KM II komanda. Klaipėdiečiai už varžovus yra metais jaunesni.

Kita Klaipėdos KM U-12 komanda (treneris Andrius Majauskis) grupės varžybose užėmė 3 vietą ir atkrintamosiose varžybose dėl III etapo susitiks su Vilniaus KM II komanda.

Jaunučių U15 (treneris Andrius Majauskis) „Uniqa“ komanda A divizione grupės varžybose liko ketvirta ir atkrintamosiose susitiks su Kauno KM „Žalgiris“ I komanda.

Klaipėdos KM I „Tobula instaliacija“ U-17 A divizione pogrupio varžybose, įveikę Vilniaus KM I „Rytas“, Kauno KM „Žalgiris“ I ir II komandas, užėmė penktąją vietą ir atkrintamosiose iki dviejų pergalių susitiks su V. Knašiaus KM I komanda.

Jaunučių U-16 komanda (treneris Rolandas Kasparavičius) MKL A lygos divizione užėmė aštuntąją vieta ir atkrintamosiose susitiks su Kauno KM „Žalgiris“ I komanda.

U-12 mergaičių komanda (treneris Tomas Tupalskis) pogrupyje užėmė antrąją vietą ir pateko tarp 8 stipriausių Lietuvos komandų. Mergaičių komanda laimėjo prieš V. Knašiaus KM „Fortum treneris“, Šiaulių KA „Saulė“ ir laukia, kol paaiškės atkrintamųjų varžovai.

T. Tupalskio berniukų U-13 ekipa - Klaipėdos KM II B divizione liko 10 vietoje.

Trenerio Mindaugo Stašio treniruojama U-13 komanda dar tęsia pogrupio rungtynes ir laukia savo varžovų atkrintamosiose. A divizione jie kol kas užima šeštąją vietą.

Savo pasirodymą šio sezono MKL čempionate jau baigė jaunių U-17 komanda (treneris A. Preikšaitis). Ši Klaipėdos KM II komanda B diviziono grupės varžybose užėmė ketvirtąją vietą ir atkrintamosiose iki dviejų pergalių nusileido Vilniaus KM II komandai.

Geriausi žaidėjai ir stovyklos
L. Šapkauskas ir A. Preikšaitis pasidžiaugė, kad tarp klaipėdiečių yra ryškių lyderių.

Iš U-14 komandos išsiskiria Kajus Mikalauskas, per rungtynes vidutiniškai renkantis po 23,75 taško, po krepšiais atkovojantis po 6,4 kamuolio ir renkantis po 18,6 naudingumo balo.

Tarp U-15 komandų žiba Kristupas Smirnovas. Jo renkamų taškų vidurkis - 31,5 tšk., po krepšiais per rungtynes vidutiniškai atkovoja po 17,5 kamuolio ir renka po 29,75 naudingumo balo.

Tarp U-17 žaidėjų iš klaipėdiečių lyderis - Emilis Maziliauskas. Jis renka po 22,1 tšk., po krepšiais atkovoja po 6,6 kamuolio ir renka po 21 naudingumo balą.

Klaipėdos krepšinio mokyklos direktorius pasidžiaugė ir tuo, kad, atlaisvėjus karantino sąlygoms, planuojamos ir vasaros stovyklas.

„Sulaukiu daug tėvelių skambučių su klausimais, ar šią vasarą, kaip įprasta, organizuosime įvairias krepšinio stovyklas. Tėveliai pabrėžia, kad jų vaikai per daug laiko praleidžia prie kompiuterių: pamokos - nuotoliniu būdu, vėliau dar namų darbai ir panašiai. Pastebima, kad nuo sėdėjimo namuose vaikai tapo irzlūs ir pikti. Visi nori pagaliau pradėti judėti, laukia stovyklų, susitikimų su draugais, sporto bendražygiais. Tėvelius raminu ir jau pradėjome registraciją tiek į dienines krepšinio stovyklas Klaipėdoje, tiek šešių dienų stovyklas su nakvynėmis Smalininkuose. Tėveliams, norintiems daugiau sužinoti apie stovyklas, galimas pamainas, viską išsamiai surašėme mokyklos interneto svetainėje www.krepsiniomokykla.lt. Tikėkimės, kad COVID-19 nesužlugdys mūsų vaikų sportiškos ir nuotaikingos vasaros planų“, - sakė L. Šapkauskas.

Daugiau šioje kategorijoje:
« Balandis 2024 »
Pirm Antr Tr Ket Penk Šešt Sek
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30